A kutyák titkai - A terápiás kutya pozitív hatásai a gyerekek életében

Miben segíthetünk?

- ha félsz tőlünk, kutyáktól, akkor annak leküzdésében,
- ha figyelmed könnyen elterelődik,
- ha nehezen kezeled a kudarcokat,
- ha szorongsz a tanulás miatt,
- ha magatartási problémáid vannak,
- ha nehezen kommunikálsz, nehezen nyitsz mások felé,
- ha kevés az önbizalmad.

A Csicsergő Műhely bármelyik foglalkozására lehet kérni bennünket, hogy jelen legyünk

Elmondhatunk nekik bármit, mert nem ítélkeznek, és nem mondják el a megszerzett információkat, titkokat másnak. Figyelnek ránk, átveszik a hangulatunkat. A kutyák az egészségre is pozitív hatással vannak, a gyermekek felé olyan szeretetet mutatnak, amely a személyiségfejlődésre is jó hatással van.
A kutyáimról mindig azt mondom, hogy a gyerekek jelenlétében olyanok, mint a mágnes - vonzódnak hozzájuk. Amikor több gyerekkel dolgozunk együtt és a kutya is jelen van, a gyerekek sokkal együttműködőbbek, elfogadóbbak és jobban figyelnek egymásra. A terápiás kutya segítséget nyújt abban, hogy a nehezen megnyíló, szorongó, visszahúzódó gyermekek könnyebben feloldódjanak. Olyan gyerekek számára, akik nehezen figyelnek vagy magatartásproblémával küzdenek megnyugvást jelent a kutya. Oldják a stresszt, a depresszióra pozitív hatással vannak, képesek abban is segíteni, hogy a gyerekek új szociális kapcsolatokat létesítsenek. Kiválóan fejlesztik a részképességek mellett az érzelmi intelligenciát is.
A csoportos foglalkozásokon olyan szociális, érzelmi, fizikai és kognitív funkciók fejlesztése történik, amelyek a gyermekek iskolai életére is pozitív hatással vannak. A kutyásterápia minden életkorban alkalmazható módszer, legyen szó a korai fejlesztésről, a beszédindításról, az óvodás – és kisiskoláskorban felmerülő magatartási vagy tanulási problémákról.